@ Marianna Pascal

Monday, April 29, 2013

Kenal siapa Marianna Pascal? Tak kenal - cuba tengok video ni. Very interestinglah :)



 
Menarik kan? Kita ni Melayu pun terikut cakap local English Cina - mesti suka nak add lah lah kat belakang ayat. No lah. Ok lah. :) Tersenyum Ibu tengok video ni. Heh.
 
Satu lagi memang betul kita suka cakap ringkas/pendek dengan harapan orang faham. Guna keyword je gitew. Hehe. Ada foreigner kat lab ni tunjuk dan tanya Ibu kenapa Malaysian cakap macam ni. Ibu kata - I don't know lah. :P. Terus tetiba semangat nak betulkan percakapan English yang suam-suam kuku ni. Takpe hari-hari cakap dengan foreigner - practice makes perfect - tak gitu?
 

Ibu siap pergi beli buku die. Siri English Fast & Easy. Bagus untuk penggunaan seharian. Untuk Ibu dan Ammar. Satu hari hari ajar Ammar satu penggunaan - maca contoh kat bawah tu. Recommend sangat pada korang. Boleh p cari kat MPH ya :)
 
 




 
 

0 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop