@ Oh Sekolah

Tuesday, May 7, 2013

Last month Ibu pergi daftar sekolah Ammar. Sekolah depan rumah ni je. Em sedih pula - mengenangkan Ammar dah besar nak pergi sekolah. Padahal tadika pun belum pergi ni. Lol. Daftar untuk tahun 2015. Semangat gitew.


Tapi yang lemahnya. Baru nak register - dok kat pejabat guru nak bagi salinan sijil bagai. Ada budak datang mengadu - ada kawan nak pukul die dengan kayu - siap nangis bagai. Aiyak. Cuak Ibu dengar. Ammar apatah lagi. Terus pucat muka. Huhu. Jadi camno ni. Ibu tengok sekeliling sekolah - macam kureng sikit Ibu rasa. Ayah kata Ibu je mengada - sama je sekolah mana-mana. Mungkinlah kan. Maklumlah dah tua - tak ingat sangat time sekolah tu macam mana.
 
Tapi Ibu still nak cuba cari sekolah alternatif. Sekolah international/private? Mahal sangat lah pulak. huhu. Rasanya kena tawakal je kot. Apa pendapat ibu-ibu yang anak tengah sekolah rendah?

3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Errrmmm ... Tumpang tanya ... Cam ner nak letak top commentator by each month tu ? ... TQ

MamaIlhan said...

Yana..itu part kwn nk pukul..yg aku ni lg dgr n lihat cikgu jasmani tgh latih bdk main bola.bdk sek rendah dia boleh kata apa tau, " cepat kejar bola tu! Apa bangang sgt mcmtu?!" "Bodoh betul main mcm ni!" Dia jerit ok..jerit...(masa tu aku tgh beli breakfast kt tepi padang skola tu) geramm btul tgk ckgu tu rasa mcm nk nangis dgr lau lah anak aku yg kena..bdk kecik bley dia ckp mcmtu..should be he make the game more fun.bknnya utk tmbh stress bdk2..nasib ilhan xdidaftar kt skola tu..

Yana said...

Hani - cari blogspot top commentator

MamaIlhan - Hoho. Isy tu aku dok berpikir2 ni. Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop