@ Photo Collage

Thursday, May 16, 2013

Ada yang tanya Ibu macam mana nak buat Photo Collage macam di http://kedaibabyibu.blogspot.com/ .
 
 


Hehe. Sebenarnya 2 hari juga mencari software yang sesuai.Try error nak tengok mana yang best. Kali ni Ibu guna http://www.photovisi.com/.
 
 
Meh tengok cara guna. Senang je. Tekan Start Creating tu. Kemudia pilihla jenis collage yang korang nak.
 
 
Kemudian, add gambar mana nak yang nak di collage kan (aiyo ayat).


 
Kemudian kalau nak masuk ayat ke apa tekan je add text.


 
Ni contoh Ibu buat yang simple. Korang nak letak banyak gambar pun boleh.


Kemudian tekan Finish
 


Then siap. Boleh terus share kat FB.

 
Nak jadikan Picture Collage ni Time Line cover macam di FB BabyIbu Shoppe? Ok itu lain entri k. Ibu tengah ada murid yang tengah bergolek manja kat lantai sebab suruh tulis balik ayat dalam huruf kecil. Sigh.
 
 


2 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Wah ..... Menarik nih ... Pernah wat dulu, tp guna picasa rase nyer ...

MamaAliya said...

wah,best!best! thanx for sharing kak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop