@ Seminar Fesbuk Power

Tuesday, May 21, 2013

Entah kenapa - minat berbisnes menjadi-jadi pula kebelakangan ni. Nak kata rileks takde kerja - idok pule. Keje banyak - ada dua tiga paper bersusun nak dibaiki ni. Maybe juga sebab lately Ayah semangat maka Ibu pun tumpang sekaki kot. Heh.
 
Last week Ibu dan Ayah pergi ke Seminar Fesbuk Power anjuran Bryan Gan. ADa 2-3 kawan Ibu dah pergi. Banyak belajar kata diorang. So Ibu pun excited. Maklumlah, Ibu bukan suka sangat rajin activekan diri kat FB. So bila nak kena jadi admin Fan Page - BabyIbu Shoppe ni terkial-kial. Huhu. Jadi -mohla kita menuntut ilmu pada yang arif. Tak gitu?
 
Ibu pergi ni Hotel de Palma, Shah Alam. Ho. Ramainya orang. Sampai duduk lantai tau. Yelah nama pun free kan. So apa salahnya pergi dengar. Mana tahu dapat ilmu yang dapat dimanfaatkan.
 
Ibu pun pertama kali pergi seminar macam mana. Hmm menarik juga sebenarnya. Ada ilmu yang dikutip. Berjaya atau tidak - bergantung pada kita sendiri. Tak gitu? So antara yang Ibu belajar masa seminar tu ialah kita nak berbisnes mestilah dengan niat untuk memajukan diri, keluarga dan juga komuniti, jangan sesekali niat nak kaya. Dengan niat yang betul, insyaallah kita akan diberkati.
 
Antara tips dari Bryan Gan adalah jangan tag orang, rajin update status dan rajin berkomunikasi dengan pelanggan (ini Ibu kena lebih belajar -huhu). Actually, Ibu banyak juga baca di Internet tips-tips, tapi belum berjaya guna dengan betul. Diharap dengan pergi seminar dan perkongsian ilmu macam ni. Banyak lagi ilmu yang boleh ditambah. Insyaallah akan dikongsikan bersama.
 
 



 
Dah register. Tapi lambat lagi kursusnya - Advanced Fesbuk Power. Takpe kita bertatih dulu ye :)

 

3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

lienda said...

hasben saya pun pi juga,balek umah terus suh saya buatkan akaun fesbok hu hu....

Allene said...

bgusnya ada seminar ni.. tp lin bab2 dengar seminar ni lemah betul la... meeting pun selalu melayang, klu seminar cmner la agaknya...

zarena heeney said...

rajinnya
blh kongsi ilmu bersama2 kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop