@ Pos RM1 sahaja!!

Wednesday, July 31, 2013

Nak raya ni asyik entri promosi barang je ek. Heh. Tunggu ye, lepas esok baru leh bersiaran macam biasa. Selagi tak settle esok - selagi tu tak aman hatiku ini. Huhu. Apa benda? Tunggu jelah Ibu bagitau esok k. Korang cuma doakan 'Permudahkanlah urusan Nor Liyana Mohd Shuib esok hari'. Tq :)
 
Ok BabyIbuShoppe tengah buat promosi Pos RM1 sahaja. Boleh layari BabyIbu Shoppe Facebook.

 



 

@ Wah Tudung Fareeda in the house!!

Tuesday, July 30, 2013


Kepada sesiapa yang masih mencari tudung raya.
Boleh survey2 kat sini
 
RM 50/sehelai
 
NAMA:
ALAMAT
NO FON:
KOD ITEM:
 
Boleh emelkn butiran diatas ke





























@ Last call - Berbuka Puasa Bersama Dumex

Friday, July 26, 2013


Sesiapa berminat nak join event Berbuka Puasa bersama Dumex? Khas untuk Ibu mengandung ya.

Kalau minat just email maklumat di bawah kepada sophia@indeedcommunications.com sebelum pukul 3 petang ni k :)
 
Full name, I/C number, contact details like phone number and email add



 
Panggilan terakhir untuk beg COACH raya. Boleh tengok di www.coachfactory.com. sama juga kul 3 petang last

siapa nk view:

email: sfadzila@yahoo.com
password: coach123

Email babyibu@gmail.com untuk quotation.
(Harga yang diquote termasuk tax (US ada tax tau), shipping kos (Pakai DHL so sampai cepat) dan handling fees)

Kuota hanya 10 items (5 leather, 5 signature).

SIAPA CEPAT DIA DAPAT!

PARK HAND DRAWN SCARF PRINT MINI DUFFLE CROSSBODY
STYLE: F49484 - Hanya RM580
 

@ Baju Kurung Nursing

Tuesday, July 23, 2013

Susah juga Ibu-Ibu yang breastfeed baby ni nak bergaya. Pakai dress tak boleh, jubah tak boleh, kurung moden tak lepas nak selak pula.  Tapi hati masih lagi nak bergaya - tak gitu?. Sebelum ni ada jumpa a few kedai jual tapi designnya sedih je. Google punya google akhirnya Ibu jumpa satu page yang jual baju kurung nursing yang cun. Meh tengok sikit..
 
nama page tu CALOMERA - Klik kat link tu kalau korang berminat ye. Ni bukan entri berbayor tau tapi entri customer yang suka hati :). Ibu beli yang mana? Haha - tunggu gambar raya ye.
 

 
 
 
 
 
 
 
 

@ Order Weego Botol

Monday, July 22, 2013

Dah  raya ramai pulak tanya pasal botol Weego. Yelah botol Weego selain daripada BPA free dan tahan lama, kalernya memang menarik dan bergaya. Ibu sibuk sikit bulan ni so akan hanya open order untuk sekali je ye. Sesiapa berminat boleh email babyibu@gmail.com
 
Promosi botol WEEGO kembali! Jom beraya bergaya dengan botol WEEGO pelbagai warna. 

Pink, Rasberry, Orange, Yellow, Sky, Ocean, Lilac

Harga promosi raya:

4oz - RM52
9oz - RM72

Tarikh tutup order 25 Julai 2013. Pos 29 Julai 2013.

 

 
Gambar last order

@ Rezeki di Pagi Hari

Wednesday, July 17, 2013

Memang betul la bangun awal-awal ni murah rezeki. Heh. Selalu Ibu pukul 9 pagi, baru nak gerak ke opis. Hari ni tumpang adik Ibu, so lepas subuh dah gerak. Masuk ofis, check-check email je - wallah. Dapat email dari salah seorang agen yang Ibu kenal masa terlibat dengan iklan Anmum dulu.
 
Alhamdullilah rezeki, die offer Ibu lawatan ke oversea. Semua perbelanjaan ditanggung. Pergi mana? Tak boleh bagitau lagi sebab kena tengok detail dan kontrak dulu. Apa-apa pun, tq sebab made my day.:)
 
 
 
 
Cerita pergi Korea pun hutang lagi - huhu
 

@ Kisah Hari Ini

Tuesday, July 16, 2013

Lama tak menulis blog panjang-panjang kan. Hari ni nak update sikit status hidup. Heh. Ibu dah mula kerja dari bulan lepas. Sebab tu blog banyak terabai. Konon sibuk la kan. Hehe.
 
Kerja
Dah mula bekerja as Felo di UM. Kerja as Felo tu takdela mula lagi. Tapi banyak dengan penulisan jurnal dan start buat new research. Maklumlah di UM ni nak dilantik sebagai Pensyarah perlukan 1 jurnal ISI (jurnal ISI ni kira high ranking jurnal untuk publish paper). Jadi sekarang memang dok write dan rewrite paper jelah. Huhu.
 
Study
Alhamdullilah dah submit tesis last Februari. Sekarang masih menunggu tarikh VIVA. Harapnya sempat la bulan ni. Bulan berkat dan semoga examiner lembut hati. Hehe. Pada masa yang sama dah mula baca balik tesis dan prepare for VIVA.
 
Business
Pun sama macam blog. Dah slow. Tapi sebab minat so still semangat juga. Sekarang nak cuba shift kepada pre-order barang dari US dan UK. Buat masa free jelah. Sebab kena fokus buat research pula.
 
ELYA N US - Buat masa ni jual Coach
 
Family
Lama sangat jadi part time student part time surirumah. Jadi tengah dalam mengekjas lagi. Kesian juga la tinggal Ammar dan Amani. Ammar la sebab selalu ada je ngan die. Hari-hari die kira, 5 hari keje dan 2 hari cuti. Huhu. Kesian la anak Ibu.
 
Insyaallah lepas Viva ni boleh fokus balik. Sekarang buat apa pun serba tak kena. Huhu.

@ Beraya Bergaya

Thursday, July 11, 2013

Jom beraya dengan beg Coach.

www.coachfactory.com.

to access:
email - sfadzila@yahoo.com
Pswd - coach123

Email babyibu@gmail.com model dan harga in USD k. :)

Deposit 70%. ETA in 2 weeks.

DAISY LEATHER SWINGPACK - Hanya RM425!!
STYLE: F49425


KRISTIN LEATHER HOBO - Hanya RM595!!
STYLE: F22306





SIGNATURE STRIPE IKAT PRINT TOTE - Hanya RM460!!
STYLE: F24450
 

@ Umrah di Bulan Puasa

Tuesday, July 9, 2013

Mama dan Abah dah selamat sampai di Tanah Suci. Buat umrah dan berpuasa di sana. Plan awal nak pergi selama 40 hari tapi disebabkan banyak construction tengah dijalankan di sana maka boleh 2 minggu sahaja. Itu pun plan bertukar tarikh agak mengejut. Takpelah sampai juga hajat Abah dan Mama nak pergi sekali lagi. Insyaallah ada rezeki nanti rezeki kita pulak di tahun depan. Insyaallah.

 
Ammar masih mengantuk


 
Berjumpa lagi 2 minggu ye. Rindu Abah dan Mama.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop