@ Oh Nuffnang

Thursday, September 12, 2013

Setahun kebelakangan ni Ibu dah kurang aktif dalam dunia blog. Sibuk dengan study. Itupun cuba juga update blog at least seminggu sekali supaya tidak bersawang :P. Hehe. Yelah, tulis blog pun perlukan inspirasi. Tak boleh main update status macam di FB sahaja. Perlu mood, gambar dan ayat yang sesuai.
 
Sekarang dah habis belajar maka bolehla fokus balik berblog. Bolehla curi-curi masa kan. Ramai cakap rajin betul nak berblog bagai. Haih. Nak buat macam mana. Dah jadi hobi. :P. Tapi ada baiknya rajin menulis blog ni - ada rezeki masuk - kira ala part time job la ni.
 
Zaman Ibu start blog dulu belum ramai lagi. Tapi sekarang dah banyak blogger. Kepada yang rajin dan aktif yakni rajin tulis blog dan juga aktif kembangkan network. Confirm la masyuk. Ibu yang ala-ala sendu ni  pun alhamdullilah tiap tahun adalah rezeki hasil berblogging. Jadi kepada yang baru mula atau pun dah lama blog tapi belum ada hasil, just keep blogging. Ada rezeki insyaallah.
 
Kalau Ibu, banyak call adalah dari agensi pengiklanan. Nuffnang jarang jemput Ibu. Maklumlah blog sendu. Semalam saja Ibu dok belek website Nuffnang, baru perasan. BabyIbu dah tak jadi Glitterati member. Aduhai. Maybe sebab Ibu ada letak Google punya iklan. Ibu dah remove. Harap lepas ni kita jadi geng balik la ye En. Nuffnang. Hehe.
 


4 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Liza Yati said...

Liza pernah gk jadik non gliterati riru. Remove dlm sebulan baru jadi gliteratti balik. Ngee

Yana said...

eh? Huhu. Harap kembali balik

Kak Engku said...

Kak Engku dulu ada gak pernah berjinak jinak ngan nuffnang nie, tapi dapat sikit sgt huhuh. Akhirnya beralih arah jadi affiliate mempromosikan ebook yang berkaitan ngan niche blog Kak Engku. Mmm Alhamdulillah memang berbaloi Hihi.

Yana said...

Kak Engku - nanti bolehla share ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop