@ Disney's Hollywood Hotel

Friday, November 1, 2013

Kali ni nak bercerita pasal Hotel pula. Kami stay di Disney's Hollywood Hotel. Jom layan gambar

 
Inilah hotel kami menginap
 
 
Pintu masuk hotel
 


 
Lobi


Lobi - ruang menunggu - selesa betul sofanya :)


Bilik
 
Bilik dia luas dan selesa. Paling best sebab banyak barang yang berlogo Disney. Sampul, plastik beg, shampoo even selipar pun ada gambar Mickey Mouse. Ammar la paling excited. Hadiah untuk Ammar katanya. Nasib baik adik belum paham. Huhu. Kalau tak mau berebut.

 
Katil - Amani dah posing dulu

 
TV - anak-anak pasti suka sebab cerita Disney ditayangkan 24 jam

 
Toilet - ada bath up (erk ibu yang suka)

 
Dapur kecil (ada peti ais dan cerek)
 
Ruang Legar

Lif pun ada gambar Mickey Mouse tau

 
Minta tolong orang amik gambar - muka Amani tak lekat pula. huhu.

Penat Amani senyum tau

 
Ok gambar Amani sorang pula

  
 
Tempat letak beg - in case sampai awal atau nak balik lambat
 
 
Café
 
Pagi-pagi breakfast di Chef Mickey. Mandi belum - semua turun breakfast dulu :P. Semua ceria di pagi hari.
 
 
 

 
 
 
Time ni Amani baru belajar senyum - tu yang lebar semacam je tu - heh
 


 
Ni bukan beratur amik makanan tau. Ni beratur nak amik gambar dengan Mickey Mouse.

 
Ayah dan Ammar je beratur. Ibu dan Amani dah naik atas.


Ammar pakai baju tidur dan selipar Mickey Mouse je
 
 
Ayah pun masuk :P
 

Perhentian Bas
 
Dari hotel ke Disneyland Park ada bas. Bas datang setiap 10 minit.

 



 
 
 
Bas gambar kartun - Ammar like


Dalam bas

Taman
 
Taman dalam hotel ni sangat cantik. Petang sebelum balik kami pusing-pusing kat situ.


 
 
 
Berehat di bangku Mickey Mouse

 





 
Swimming Pool

 
Rugi tak bawa baju mandi - Huhu

 
Kesimpulannya, kami sangat happy dengan hotel ni. Bilik puas hati. Servis pun puas hati. Ada sekali Ammar terjatuh. Pihak hotel hantar orang merawat Ammar. Siap bagi sticker (nak kasi Ammar berhenti nangis). Memang baguslah.
 


 
Insyaallah kalau ada rezeki, lain kali kami datang lagi. :)

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eRzA said...

comeynye amani senyum je semua gambar..bestnye =)

Zee Suhaini said...

lebar betul amani senyum..dapat gi sini memang syok la budak2..sumer pon konsep mickey..

Rozita said...

seronoknya baca...macam teringin nak pegi... ;)

Irene Dahayu said...

bestnya.. harap2 ada rezeki saya dan keluarga sampai disana...

Azura Aziz said...

salam babyIbu...
Alycia mmg dah lama plan nk ke Disneyland HK ni.. tp mcm xtau brape kos yg sebanr.. bole tak nnt bg detail costing keseluruhan. Bole jdkan panduan..

SUE said...

lama tak jenguk blog ni. dah besar yer amani. :)

SUE said...

lama tak jenguk blog ni. dah besar yer amani..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop