@ Jatuh cinta dengan Frozen

Monday, April 7, 2014

Ammar dan Amani suka betul lagu dari file Frozen. Selalu suruh Ibu buka di YouTube. Memang best lagu - maknya pun suka sekali :P.

 

Bila tengok budak-budak nyanyi comel je..

 
 
Tapi bila tengok cerita tu ada dua benda Ibu sedih:
 
  • Bila kakaknya tak boleh main dengan adik, sedih je adiknya kesunyian. Bila tengok lagu "Do you Want To Build A Snowman" - huhu sayu rasa.
  • Bila mak ayah mereka hilang di laut. Dok terpikir if terjadi apa-apa kat Ibu Ayah, macam mana la nasib anak kita. Huhu. Semoga dijauhkan, semoga kita umur panjang sampai anak kita besar. Insyaallah.
 

@ Sudah April

Saturday, April 5, 2014

Sekejap je dah bulan April. Nampaknya tahun 2014 ni memang sangat slow blogging. Huhu. Kena susun jadual elok2 sikit macam ni. Next week cuti pertengahan semester. Bolehla tarik nafas sikit. Ok kali ni nak ringkaskan je apa yang berlaku k. Next entri (doakan makin rajin blogging) baru cerita detail ya.
 
  • Pregnancy dah masuk 22 weeks (sekejap je kan). Kali ni memang cepat je perut besar. Rasa macam dah tak larat padahal baru separuh perjalanan.
  • Ammar dah pergi sekolah Smart Reader di Kota Damansara. Dia seronok ramai kawan cuma kerja sekolah ala latih tubi la. Alhamdullilah dia boleh ekjas.
  • Amani masih belum bercakap - asyik baa, taa, maa - yang boleh sebut mama, ammar, abah, nanak. Risau juga Ibu - dah nak masuk 2 tahun.
  • Kami baru pulang dari conference di London - tu memang kena 2,3 entri juga ye. Insyaallah kena lebih rajin ni.
 
So setakat ni dulu - Ibu tempek gambar sikit. Gambar lain kat hp Ayah belum transfer.
 
 
Time di tempat conference asyik hujan - huhu
 
 
 
Ammar dan Amani bagi makan burung. Ibu je takut - hehe.
 
Nanti kita cerita panjang lebar ye - dah seminggu balik baru nak operasi baju. Huhu
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop