@ Soalan Tiada Penghujung

Tuesday, June 3, 2014

Ada orang forward gambar ni kat Ibu. Hmm memang betul. Setiap fasa dalam hidup - ada je soalan yang orang nak tanya. Belum kahwin - Bila nak kahwin? Dah kahwin - Bila nak ada anak? and so on. Macam Ibu sekarang, bila Ibu cakap pregnant anak ketiga, dah ada cakap macam kilang anak. Huhu. Aduhai. Sabar jelahkan.
 
Jodoh dan anak ni rezeki. Anak perempuan atau lelaki itu juga ketentuan Allah. Jadi harap kepada yang suka bertanya fikirlah dulu. Kadang-kadang ya kita faham, soalan-soalan tu macam soalan berbasi basa. Macam lama tak jumpa kawan lama - mesti tanya - dah kahwin? ada anak? Itu biasalah. Cuma bila ada yang tanya dengan nada dan riak muka - itu yang tak tahan sikit. Tapi takpelah- pasrah jelah ye. :P.
 


 

5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

kinna said...

betul! setuju sangat2..kalau kita dah terkena, usahlah kita menjadi org yang bertanya pulak

MamaAliya said...

sabar je la kak yana. anggap aja orang yang tanya tu 'makcik joyah'.hihii...

AyuArjuna BiGoshh said...

heheheheheh

AyuArjuna BiGoshh said...

heheheheheh

Oyis said...

dasar busy body yg bertanya mcm ni. masih teringat lg org2 yg kerap bertanya pada kami suami isteri sbb hanya dpt aisyah after 3 yrs kawen. oh, and satu lg soklan sensitif kalo sambung belajar ialah, 'bila nak abis?'... masa belum sambung blaja, duk tanya bila nak gi blaja, dah blaja tanya bila nak balik / siap plak... ni dah siap, org duk tanya, x nak buat postdoc ke? mcm2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop