@ Untuk Ibu Bapa Tercinta

Sunday, June 29, 2014

Seingat Ibu, kedua ibubapa Ibu telah banyak berkorban untuk Ibu. Dari kecil lagi - Mama menjaga Ibu time Ibu sakit - sepanjang malam Mama tak tidur sebab badan panas. Kemudian bangun pukul 5 pagi masak breakfast dan lunch untuk kami.


Kalau Abah pula, sentiasa hantar Ibu ke sana sini - pergi tuisyen, sekolah atau subuh-subuh pagi ambil Ibu di stesen bas (ni kes balik dari university). Kemudian, balik keja tak sempat masuk rumah, kami dah call pesan beli goreng pisang la burger la.
 
Father and Daughter on Father's Day
 
Masa dulu rasa benda ni remeh, tapi bila diri sendiri jadi parent. Hmm baru tau betapa besar pengorbanan tu. Tidur tak lena, pergi ofis otak ding dong. Balik rumah kena urus hal rumah lagi. Huhu. Baru sedar betapa besar pengorbanan Abah dan Mama.
 


 
Jadi sekarang ni, as anak. Ibu cuba balas balik setakat mana yang boleh. Walaupun Ibu tak dapat sentiasa balik kampong tapi Ibu cuba kerap call dan juga buat apa yang menyenangkan hati mereka. Selain itu, satu cara lagi  kita boleh hadiahkan mereka hadiah kesihatan melalui AIG Injury Guard.
 
AIG Injury Guard dapat membantu menjaga parent kita secara tidak langsung - contohnya plan perlindungan sehingga RM500000 untuk kemalangan kecil seperti terbakar, patah tulang dan juga jika masuk hospital. Kalau dah jadi nak bayar sendiri memang mahal maka AIG Injury Guard ni sebenarnya banyak membantu. Plan pun semurah RM67 sebulan untuk diri sendiri dan kedua ibu bapa. Maklumat lanjut boleh check di sini: http://www.aigdirect.com.my/thebenefits_1558_475487.html
 
 

0 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop