@ Ucapan salam dan menderma: Dua dalam satu bersama Listerine

Tuesday, July 15, 2014

Listerine melancarkan satu kempen - "Iringi Salam Aidilfitri dengan Setulus Hati bersama Listerine". Kempen ini mengingatkan kita bahawa keriangan dan perayaan tidak akan lengkap tanpa ahli keluarga dan sahabat handai.
 
Samada bersua muka dengan mereka atau menghantar ucapan melalui alam siber, Listerine® memudahkan anda mendekati orang tersayang. Jika anda menghantar ucapan salam melalui laman Facebook Listerine® (www.facebook.com/ListerineMalaysia), anda juga membantu kanak-kanak kurang berkemampuan balik kampung agar mereka dapat meraikan Hari Raya bersama keluarga mereka.




Untuk setiap ucapan salam yang dihantar, Listerine akan menderma RM1 untuk memberikan Hari Raya yang bakal diingati oleh kanak-kanak Rumah Kasih Harmoni!

@ Barang dari UK - promosi murah2!!

Monday, July 14, 2014

Hmm..raya dah dekat ni. Ramai tengah cari barang sempena nak raya. Ibu nak war-warkan ada promosi raya hebat dari Rose’s Treats. Semua barang Ready stock in Malaysia! Harga meletop! Dari barangan bayi, barangan dapur hinggalah ke kasut raya. Stodck limited ye.

If berminat - Sila LIKE Facebook Page Rose’s Treats https://www.facebook.com/pages/Roses-Treats/123885377655199?fref=photo.
Sebarang pertanyaan, sila email rosestreatS@gmail.com

Meh tengok sikit barang apa ada menanti anda

 Quinny Zapp Stroller- Rocking Black
PRICE RM799
self pick-up IPOH

 


 Philips AVENT Combined Baby Food Steamer and Blender SCF870/21
RM399
self pick-up IPOH
postage available at additional costs
 
 

Mamas & Papas Spritz Pushchair - Pink
RM299
self pick-up DAMANSARA PERDANA, KL
 
 

PRESTIGE ALUMINIUM PRESSURE COOKER 6L PORTMEIRION


Dawn Chorus 8 piece set
3 pcs x 6" Blue Plate
3 pcs x 6" Pink Plate
1 pcs x Sugar Bowl with lid
1 x milk jug

 
PORTMEIRION BOTANIC GARDEN UTENSILS HOLDER/POT PORTMEIRION


Eden Fruits Peach 10" Dinner Plate Set of 5



PHILIPS Instant Care Steam Generator GC7521/02
 
 

GEORGE FOREMAN 4 PORTIONS GRILL BLACK
RM229
self pick-up KL
Postage available at additional costs
 
 
 


KENWOOD Prospero KM283 Stand Mixer - Silver
PRICE MARK DOWN NOW RM899 WAS RM950
Self pick-up Ipoh
Postage available at additional costs



ANDREW JAMES Food Stand Mixer Red


Morphy Richards Folding Stand Mixer Red
PRICE RM399
self pick-up Ipoh
Postage available at additional costs



KENWOOD Food Processor FP196
NOW RM350 WAS RM425
self pick-up Ipoh
Postage available at additional costs


WILTON 3 Tier Cooling Grid
RM110 self pick-up Ipoh
Postage available at additional costs


 
MORPHY RICHARDS 3-in-1 Digital Jug Scale (WHITE)



ANDREW JAMES Premium Plum Digital Ice Cream, Sorbet and Frozen Yoghurt Maker Machine 1.5 Litre


FITFLOP DUE LEATHER
 
 

FITFLOP DUE LEATHER
 
 

 
FITFLOP DUE LEATHER SNAKE CHOCOLATE UK5
 

If berminat - Sila LIKE Facebook Page Rose’s Treats https://www.facebook.com/pages/Roses-Treats/123885377655199?fref=photo.
Sebarang pertanyaan, sila email rosestreatS@gmail.com

@ Sedapnya Horlicks® Chocolate!!

Ammar sangat susah nak makan. Selalu kena paksa. Bukan apa, Ibu takut dia tak cukup nutrien. Ini info Ibu dapat pasal kanak-kanak dan isu kekurangan nutrien.

Hasil penyelidikan mendapati bahawa terdapat jurang pemakanan yang besar di kalangan kanak-kanak di Malaysia dengan 13.2% kurang berat badan dan 15.8% menunjukkan tumbesaran yang terbantut.[1] Ini sebahagian besarnya disebabkan oleh tabiat pemakanan yang kurang sihat seperti tidak mengambil sarapan pagi[2],[3],[4], kerap mengambil makanan ringan dan makanan segera[5], kurang pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran5,[6]. Ia juga berhubungkait dengan kekurangan mikronutrien seperti zat besi, iodin, vitamin A dan vitamin D yang penting untuk tumbesaran dan perkembangan yang sihat [7],[8].
 
Ia digelar kelaparan tersembunyi. Kelaparan tersembunyi tidak sama seperti kelaparan akibat kekurangan makanan. Ia adalah kekurangan vitamin dan mineral kronik yang biasanya tidak menunjukkan tanda amaran yang jelas, jadi orang yang menderitainya tidak menyedarinya. Akan tetapi kesannya tetap memudaratkan kerana kelaparan tersembunyi boleh menyebabkan perkembangan mental yang lemah, kesihatan fizikal dan produktiviti yang rendah.
 
 
 
Huhu. Takut pula Ibu. Sebagai salah satu penyelesaian, Ayah belikan Ammar Horlicks® Chocolate. Ammar selalu minum sebelum pergi sekolah dan juga sebelum tidur.

 
Kenapa Ayah pilih Horlicks® Chocolate?
  • Rasa coklat yang lazat
  • Horlicks® Chocolate membekalkan kanak-kanak 23 zat penting termasuk kalsium, protein dan multivitamin untuk menyokong keperluan tumbesaran dan perkembangan menyeluruh mereka.
  • Mengandungi kebaikan semula jadi susu, barli malt dan gandum untuk membekalkan keperluan pemakanan keseluruhan kanak-kanak.
Bukan saja Ammar - Amani pun suka.

Ammar cakap nak jadi Tall, Sharp and  Strong macam dalam iklan di bawah ni :).





 
Sedap kata Ammar


Berminat nak cuba? Dapatkan Horlicks® Chocolate baru di semua pasar raya, pasar raya besar dan kedai-kedai runcit dalam pek 200g (RM6.50), 400g (RM10.50), 1kg (RM21.50) dan 2kg (RM42.00) atau dalam uncang 3 dalam 1 (RM10.50) untuk kemudahan.

Untuk maklumat lanjut tentang Horlicks®, sila layari www.gsk.com.my atau hubungi hotline pengguna 1-800-88-3225.

 Rujukan
 
[1] Khambalia AZ, Lim SS, Gill T, Bulgiba AM. Prevalence and sociodermographic factors of malnutrition among children in Malaysia. Food Nutr. Bull. 2012;33(1):31-42.
[2] Survey: A third of children skip breakfast, many are obese. www.asiaone.com/print/Healthy/Eat+Right/Story/A1Story20090329. Accessed February 21, 2013.
[3] Norimah AK, et al. Food habits and physical activity pattern among primary school children in Malaysia. http://www.nutriweb.org.my/publications/mjn0015_2/supplement.pdf. Accessed March 6, 2013.
[4] Kok LP, Poh BK, Ismail MN. Dietary intake of obese and normal weight school children aged 9 to 12 years old. http://www.maso.org.my/pdf/FINAL%20MASO%20program%20B5.pdf. Accessed February 21, 2013.
[5] Poh K et al. Nutritional status, dietary intake patterns and nutrition knowledge of children aged 5-6 years attending kindergartens in the Klang Valley, Malaysia. Mal J Nutr. 18(2):2012;231-242
[6] Noradilah MJ, Zahara AM. Acceptance of a test vegetable after repeated exposures among pre-schoolers. Mal J Nutr. 18(1); 2012:67-75
[7] Khor GL, Micronutrient deficiency and its alleviation: The case of Malaysia. Asia Pacific J Clin Nutr. (2002) 11(Suppl.):S377-S381
[8] Khor GL, et al. High prevalence of vitamin D insufficiency and its association with BMI-for-age among primary school children in Kuala Lumpur, Malaysia. BMC Public Health. 2011;11:95

@ Mengantuk

Thursday, July 3, 2014

Lately Ammar dan Amani kurang sihat. Asyik bergilir-gilir. Kejap Amani demam, kejap Ammar demam. Dah baik, batuk pula, pastu Amani demam balik. Huhu. Ibu pula dah masuk 8 months. Memang la bertambah lembik. Dugaan nak dekat bersalin agaknya.
 
Tapi betullah, sejak jadi seorang Ibu ni, kalau dapat 4 jam tidur direct tanpa sedar kira sangat hebat dah tu. Ada orang memang anak mudah tidur. Ammar and Amani tidur suka berbunyi time malam. Ibu pula sensitive bunyi. Memang la tak nyenyak.
 
Tapi penat ke kepala ting tong ke - bila tengok mereka senyum, peluk Ibu atau semasa nyenyak tidur. Memang rasa bahagia. Heh. Allah memang Maha Adil :).
 
 
Tersenyum tengok kartun ni:)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop