@ Hilangkan Pedih Hulu Semasa Mengandung

Friday, October 24, 2014

Kalau masa pregnant selalu kena pedih hulu hati. Ikut kajian, pedih hulu hati ni terjadi sebab  hormon, stress atau tekanan daripada baby. Ada orang suggest guna Gaviscon. LS cuba alhamdullilah ada hasilnya.


 
 
Tak bahaya ke ambil masa mengandung?

The Gaviscon products are completely safe to use during pregnancy. Derived from natural seaweed, the sodium alginate contained in Gaviscon, treats heartburn by creating a thick layer on top of the stomach contents. This prevents the acids flowing back into the esophagus (food pipe).


Ini LS nak share megenai cara kurangkan pedih hulu hati semasa mengandung.

4 kawan BabyIbu berkata-kata..:

amirah said...

nak kena beli ni sebab selagi tak makan ubat, tetap la pedih berhari2

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam,
baru amek ubat ni kat klinik semalam he3
iols tak mengandung boleh tekena pedih ulu ati..
1st time gitew

Min Aina Ila Aina said...

Saya pun mengandung kali ni dari awal sampai dah sarat ni. Doc bagi magnesium trisilicate dan satu lagi ubat lain. Dia nak jadi bila-bila je, makan tak makan pun jadi jugak.hehe.

h- Zinnirah said...

baru tau ibu mengandung boleh ambil G ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop