@ Friso Gold Pilihan Anak Ibu

Wednesday, September 16, 2015

Pemilihan susu yang sesuai dan banyak khasiatnya sangat penting untuk tumbesaran anak. Kadang-kadang bila mereka bertambahumur, susu yang selama ini diminum jadi kurang serasi. Baru-baru ni Amani, umur 3 tahun - ada masalah sembelit. Ibu suspect sebab susu. Jadi Ibu kena cari susu lain. Ibu try tukar susu ke Friso Gold. Ramai kawan Ibu suggest tukar ke Friso Gold. Ini kerana Friso Gold mengandungi Vitamin B6 dan C, Selenium, GOS, Zinc dan DHA. Semua ini penting untuk menyokong ketahanan badan anak kita. Friso Gold juga 100% dari Holland. Makanya, Ibu decide nak bagi Amani dan Amina, umur 2 tahun minum Friso Gold ni.




Amani dan Friso Gold


First time nak cuba. Packaging cantik dan kemas. Harga pun berbaloi-baloi, untuk Step 3 hanya RM60.40 (900g) dan Paling Ibu suka ialah penutupnya. Memang lain dari yang lain. Senang nak buka tutup dan lebih selamat (selamat dari kes tutup tak rapat dan masuk angin). Oh ya kalau perasan di penutup tin tu – ada protection lid. Memang direka khas untuk letak sudu susu untuk menjaga kebersihan dan elak susu daripada tercemar. Friso Gold ni satu-satunya brand yang ada protection lid ni tau. Tapi memang mudah la. Sudu tak bercampur dengan susu. So tangan basah ke takde la tercampur dengan susu. Lebih selamat gitu.


Ha bagus kan macam ni

Alhamdullilah dah masuk tin kedua. Amani dan Amina suka rasa susu Friso Gold ni. Memang asyik minta susu je. Itu pasal cepat je masuk tin kedua. Excited je bila time minum susu.



Minum selera, Sembelit pun dah baik :)

“Ame suka Friso Gold” kata Amani. Heh. Memang la suka. Sekarang Amani minum kerap. Dengan susu sebelum ni tak ada la Amani minum kerap sangat macam sekarang. Memang terbukti sedap la susu Friso Gold ni sampai tak angkat muka anak ibu ni bila minum. Hehehe. Apa pun so far Ibu puas hati. J Siapa nak cari susu formula untuk anak Boleh cuba Friso Gold. Dijamin berbaloi-baloi.
 


Sahabat baru Amani
 
Oppss sebelum ibu terlupa, kalo korang nak try Friso Gold ni korang leh dapat sample susu ni secara PERCUMA. Kalo tak caya leh tgk kat http://www.frisogold.com.my/try-friso-gold. Kemudian boleh juga track produk batch kat sini http://www.frisogold.com.my/nature-science/journey-of-friso-gold-milk. Ini memang menarik. Dengan masukkan kod product batch (ada di bawah tin susus), Ibu tunjuk kat Amani macam mana susu Friso Gold Amani daripada ladang di Holland sehingga sampai ke Malaysia. memang interaktif :) Apa pun - Ibu memang puas hati. LOVE FRISO GOLD.

 
 

0 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop