@ Kuat Dari Dalam

Monday, February 6, 2017

Dalam tumbesaran anak, penghadaman merupakan salah satu aspek yang penting. Ibu memang sangat mengambil berat mengenai perkara ini. Ya, makanan sedap itu penting tapi makanan sihat lagi penting. Lebih-lebih untuk anak kita yang sedang membesar. Sebab itulah bila pilih makanan untuk anak, Ibu mesti belek kandungan produk tu. Terutamanya dalam beli susu formula.

Kenapa? Selepas putusnya susu Ibu, susu formula merupakan satu sumber khasiat penting untuk anak kita. Jadi memang amat penting untuk memilih susu yang membantu penghadaman. Ini adalah kerana, penghadaman yang bagus dapat bantu anak kita menyerap semua nutrien yang mereka perolehi dan ini membuatkan mereka lebih kuat dari dalam.

Bila mereka lebih kuat dari dalam, maka mereka lebih sihat dan bebas untuk meneroka sekeliling mereka. Dengan penghadaman yang baik, mereka akan susah terkena penyakit dan kurang sakit. Alhamdullilah anak-anak Ibu mempunyai penyelamat penghadaman mereka iaitu susu formula mereka iaitu - Friso Gold.Dengan teknologi terkini yang membantu penghadaman iaitu - teknologi LocNutriTM, anak Ibu membuang dengan lebih bagus dan tidak menghadapi masalah sembelit. Apa tanda anak kita mempunyai penghadaman yang baik? Meh tgk.
Kalau anak ada masalah penghadaman. Ibu cadangkan guna Friso Gold dengan teknologi terkini iaitu teknologi LocNutriTM . Apa itu teknologi LocNutriTM ? Ia mengekalkan nutrisi untuk penghadaman yang lebih mudah dan bantu pembesaran anak kita dari dalam. Teknologi ini membantu dalam mengekalkan protein dalam struktur aslinya. Maka, ia dapat diserap dengan lebih baik. Mengapa protein? Protein memainkan peranan penting dalam otot, kulit dan tuang, Ia membantu dalam memhasil dan membesarkan tisu dan merupakan komponen dalam sel darah merah.

Nak faham dengan lebih jelas? Boleh tonton video bawah ni:
Jadi, bila anak kita kuat dari dalam, mereka lebih sihat dan kita pun dapat biarkan mereka meneroka sekeliling mereka dengan lebih tenang. Tak percaya? Cuba dulu baru tahu. Boleh minta sampel dulu di http://www.frisogold.com.my/try-friso-gold.
Bagus pun bagus, sedap pun sedap :)

Amina pun tidur lebih nyenyak dan mempunyai antibodi yang lebih kuat (jarang nak sakit-sakit) sejak minum Friso Gold ni. Ibu pun dah tak risau nak lepas mereka bermain di luar rumah seperti ditaman. Ibu yakin, Friso Gold mampu lindungi mereka dari dalam. Love it!!

3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Siti Isa said...

Thanks for info..:)

المثالية للتنظيف said...شركة تنظيف منازل بالاحساء

معنا مع شركة تنظيف منازل بالاحساء لدينا خدمات تنظيف متكاملة بالاحساء والمنطقة الشرقية نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع ارضيات وجدران ووجهات اسعار مناسبة وجودة 100% تتوافر فقط مع افضل شركة تنظيف بالاحساء

تواصلوا معنا لمعرفة العروض والاسعار والخدمات المقدمة والخصومات المتوفرة مع شركة المثالية للتنظيف بالاحساء او زورا موقعنا للحصول علي كافة المعلومات

http://elmthaly-group.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B2%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A1/


Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop